Osaavat Yrittäjät

Osaaminen – investointi yrityksen kilpailukykyyn

Osaamisen kehittäminen on paras investointi yrityksen kilpailukykyyn markkinoiden ja teknologioiden muuttuessa. Kilpailukykyinen yritys kasvaa ja luo kannattavaa toimintaa. Yritykset, jotka pystyvät tarvittaessa muuttamaan toimintaansa, menestyvät ja ovat myös haluttuja kumppaneita yritysverkostoissa.

Uudesta osaamisesta suoraa hyötyä yritykselle

Yrittäjältä ja yrityksen työntekijöiltä edellytetään monenlaisia taitoja ja ammatillista osaamista on kehitettävä jatkuvasti. Esimerkiksi viestinnälliset valmiudet, tekniikan hyödyntäminen, etätyöskentelyn osaaminen ja johtamistaidot korostuvat tulevaisuudessa. Ammatillisella koulutuksella on mahdollista hankkia täsmäosaamista yrityksen tarpeisiin.

Ammatilliset oppilaitokset yrittäjän tukena

Ammatilliset oppilaitokset tarjoavat yrityksille monipuolisia palveluja yrittäjän oman ja yrityksen työntekijöiden osaamisen kehittämiseen, yrityksen uusien työntekijöiden rekrytointiin ja kouluttamiseen sekä työpaikkaohjaajien koulutukseen. Yritykset voivat palkata opiskelijoita myös projektiluonteisiin töihin osana opintoja. Oppilaitokset tukevat yhteistyön aloittamisessa ja räätälöivät palveluita yritysten omien tarpeiden pohjalta. Monissa oppilaitoksissa käytössä olevat rekrytointia tukevat palvelut auttavat yrityksiä rekrytoinnissa.

Tiesitkö, että ammatilliseen koulutukseen voi pyrkiä ympäri vuoden?

Ammatillisia tutkintoja ovat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot. Erilaisia tutkintoja on yli 160 ja tutkinnon osia lukuisia. Ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua joustavasti ympäri vuoden.

Koulutussopimus on entinen työssäoppiminen. Koulutussopimuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa eikä hän saa palkkaa. Opiskelija on kuitenkin oikeutettu opintotukeen, koulumatkakorvaukseen ja koulutuksen järjestäjän tarjoamaan maksuttomaan ateriaan. Työnantaja ei saa koulutuskorvausta.

Oppisopimus voidaan solmia tutkintoon tai vain johonkin tutkinnon osaan. Oppisopimuksessa opiskelijalle maksetaan TES:n mukaista palkkaa ja töitä on tarjottavat vähintään 25 tuntia viikossa. Työnantaja voi saada koulutuskorvausta. Opiskelijan voi palkata kesätöihin oppisopimuksella.

Yrittäjän oppisopimuksessa päätoiminen yrittäjä voi opiskella yleensä pienin kustannuksin tutkintoja tai tutkinnon osia.

Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaari 6.10.

Miksi osaaminen on entistä ratkaisevampi yrittäjälle koronan jälkeisessä ajassa, kertoo Suomen Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Ammatillinen koulutus yhdistää -verkkoseminaarissa 6.10. klo 13-16. Tulethan kuulolle!

Tutustu ja ilmoittaudu täällä.

Rekrytointiyrittäjä: ”Opiskelijat antavat yritykselle paljon, eivätkä ole vain kuluerä”

Rekrytointialan yrittäjä Sanna Järvinen ottaa mielellään opiskelijoita yritykseensä oppimaan, sillä heillä on uutta tietoa digitaalisesta markkinoinnista ja ideoita toisten nuorten tavoittamiseksi. Opiskelijat taas pääsevät kokeilemaan monipuolisia työtehtäviä. Lue Sannan koko haastattelu täältä.

Suomen Yrittäjien viestintähanke vahvistaa yrittäjien tietoa ammatillisesta koulutuksesta

Ammatillisen koulutuksen työelämälle suunnattavien palveluiden tunnettuutta ja tavoitettavuutta edistetään Opetushallituksen rahoittamassa viestintähankkeessa vuoden 2020 aikana. Hankkeessa nostetaan esille hyviä käytänteitä ammatillisesta koulutuksesta, ja yrittäjien ja ammatillisten oppilaitosten välisestä yhteistyöstä.

Hankkeen verkostokumppaneita ovat Suomen Yrittäjien aluejärjestöt, paikallisyhdistykset ja toimialajärjestöt sekä Suomen Yrittäjäopisto. Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä myös muiden oppilaitosten ja median kanssa. Amisharjoittelu on myös mukana tiedottamassa Yrittäjien viestintähankkeesta.

 Lue lisää ammatillisesta koulutuksesta täältä

 Lisätietoja
 projektikoordinaattori Anne Öhman, Suomen Yrittäjät ry, p. 050 356 6024,  anne.ohman@yrittajat.fi

Open chat
1
Hei!
Miten voin auttaa?